Museo bloggaajan silmin

UUTINEN | julkaistu: 5.5.2017

Aboa Vetus & Ars Nova ja M Kitchen & Café järjestivät keväällä 2017 bloggaajien museopäivän, johon kutsuttiin joukko lifestyle-, kulttuuri- ja taidebloggaajia.

Bloggaajat herkuttelivat M Kitchen & Caféssa, tutustuivat Minuuttitaidetreffeillä museon taidekokoelman teoksiin ja vierailivat Aboa Vetuksen keskiaikaisessa rauniokorttelissa sekä arkeologisessa Luutarha-näyttelyssä.

Bloggaripäivän vieraat tutustuivat Aboa Vetus & Ars Novan kokoelmanäyttelyyn Kokoelman tekijät. Kuva: Jari Nieminen.

Jazzin siivittämä lauantaibrunssi

Ryhmä aloitti aamupäivän M Kitchen & Cafén tunnelmallisella Jazz-brunssilla. Tarjoilut saivat osallistujilta paljon kiitosta:

”Paljon raikkaita salaatteja, munakasta, makkaroita, lihaa, kalaa, kasviksia, hedelmiä ja juustoja löytyi ainakin brunssipöydästä. Herkkupöytä sisälsi toki myös M Bakeryn oman leipomon tuotteita, kuten voileipäkakkua, suolaisia piirakoita ja muffineja ja upeita kakkuja”, kuvailee Marjo blogissaan Marjon Matkassa.

”Ruoka oli (super)hyvää, näyttely mielenkiintoinen ja jos vielä kerran mainitsen että ruoka oli hyvää, niin onkohan se liikaa? No mainitsen silti, koska sitä se oli,” ihastelee taas Siiri & Siiri -blogin Siiri N.

Treffikumppanina taideteos

Brunssittelun jälkeen päästiin taideohjaaja Elli Liipon johdolla testaamaan Minuuttitaidetreffejä, jotka kuuluvat Aboa Vetus & Ars Novan tilattaviin teemakierroksiin.

”Treffeillä opas esittelee viisi eriluonteista taideteosta, joista niin räiskyvämmät kuin rauhallisemmat taiteen kuluttajat varmasti löytävät jotain, joka koskettaa. Näin taisi meidänkin ryhmällemme käydä”, kertoo Hopeapeili-blogin pitäjä Elina.

Minuuttitaidetreffit haastavat syventymään yksittäisen teoksen äärelle hieman pidemmäksi aikaa, keskustelemaan muiden ryhmän jäsenten kanssa ja pohtimaan taidetta uudella tavalla. Sohvi toteaakin Sohvila-blogissaan:

”Keskustelujen pohjalta ainakin itse oivalsin saavani teoksista paljon enemmän irti. Joidenkin ohi olisin normaalisti saattanut kävellä pysähtymättä lainkaan, mutta keskustelun myötä näin itsekin teoksissa uusia ulottuvuuksia ja ehkä hieman eri valossa kuin mitä ensi silmäyksellä olisin tehnyt.”

”Bloggaajien ryhmä saattoi olla normaalia puheliaampi, mutta oikein mainio tapa saada ryhmä keskustelemaan taideteoksista ja niiden herättämistä tunteista ja mielikuvista”, Mari Jalava kirjoittaa Sikses Kiva Paikka -blogissa.

Ainutlaatuinen rauniokortteli

Vierailu jatkui Mieke Balin ja Michelle Williams-Gamakerin moniosaisen Madame B. Emotionaalisen kapitalismin tutkimuksia -installaation kautta Aboa Vetuksen maanalaiseen rauniotilaan. ”Luulen, että lapsille juuri tämä osa museota on se kaikkein mielenkiintoisin. Ja riittää siinä toki ihmeteltävää meille vähän varttuneemmillekin” kirjoittaa Lady of the Mess -blogin Arja P.

Moni osanottaja nostikin esiin, että olisi hauskaa vierailla museossa uudelleen jälkikasvun kanssa. Turun Tilda kehottaa kaikkia museovierailusta kiinnostuneita: ”Otetaanpa kaikki tavoitteeksi vierailla hieman enemmän kotimaisissa museoissa kuluvana Suomen juhlavuonna!”

Bloggaripäivä on alkamassa

RSS syöte