Äitienpäivänä museoon!

UUTINEN | julkaistu: 11.5.2017

Aboa Vetus & Ars Nova ja M Kitchen & Café ovat avoinna äitienpäivänä 14.5. Tarjoamme päivän aikana kaikille äideille museon pääsylipun puoleen hintaan.

Viikonlopun yleisöopastuksilla tutustutaan klo 11.30 Aboa Vetuksen rauniokortteliin ja 12.15 ajankohtaisiin taidenäyttelyihin.

M Kitchen & Cafén äitienpäivään kuuluu juhlabrunssi kattauksissa, jotka alkavat klo 11 ja klo 13 (pöytävaraukset: mkitchencafe@mbakery.fi )

Ajankohtaiset näyttelymme:

Aboa Vetus – Vanha Turku
Aboa Vetus on maan alta löydetty kaupunginosa, jossa on eletty satojen vuosien ajan. Keskiaikaisten kivitalojen rauniot, kadut ja arkeologiset esineet kertovat alueen menneisyydestä ja Suomen vanhimman kaupungin historiasta.

Luutarha
Arkeologinen näyttely kertoo eläinten kiinnostavasta historiasta luulöytöjen avulla.

Mieke Bal & Michelle Williams Gamaker: Madame B. Emotionaalisen kapitalismin tutkimuksia
10.3.−28.5.2017 | Ars Nova 1. krs
Moniosainen mediainstallaatio Madame B on nykyaikaan sijoittuva uudelleentulkinta Gustave Flaubertin klassikkoromaanista Rouva Bovary. Teos tutkii Emma B:n tarinan kautta romanttisen rakkauden kaipuuta ja tuhoisaa kulutushysteriaa.

Ari Pelkonen: Remain a Stranger
10.3.−28.5.2017 | Takkahuone
Remain (2014) on taidegraafikkona korkealle ansioituneen Ari Pelkosen ensimmäinen videoteos. Estetiikaltaan vangitseva teos käsittelee kasvua, yksinäisyyttä ja jaksamista.

Paula Korhonen: Kumulaatio
28.4.−21.5.2017 | Omatila
Paula Korhosen näyttely Kumulaatio on pyrkimys purkaa kaikki osiksi ja koota osat jälleen kokonaisuudeksi. Kumulaatio on Turun AMK:n Taideakatemiasta kuvataiteilijaksi valmistuvan Korhosen opinnäytetyö.

Kokoelman tekijät
10.3.−5.11.2017 | Ars Nova 2. krs
Näyttelyssä tutustutaan taiteilijoihin museon taidekokoelman merkkiteosten takana. Esillä on teoksia 1900-luvun jälkipuolelta sekä kotimaisilta että kansainvälisiltä taiteilijoilta.

 

RSS syöte