Aboa Vetus & Ars Nova on ehdolla Vuosisadan museoksi

UUTINEN | julkaistu: 29.8.2017

Suomen museoliitto etsi alkukesästä yleisön avulla Vuosisadan museota itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi. Ääniä annettiin yhteensä 1 700. Suomen museoliiton hallituksen asiantuntijaaraati valitsi kuusi finalistia kymmenen eniten yleisöääniä saaneen joukosta.

Vuosisadan museon tittelistä kisaavat Aboa Vetus & Ars Nova, Ateneum, Museokeskus Vapriikki, Serlachius-museot, Suomen kansallismuseo ja Visavuoren museo.

On kunnia ja ilo päästä mukaan finaaliin Vuosisadan museo -kilpailussa, jonka taustalla on yleisöäänestys. Aboa Vetus & Ars Novalle asiakaslähtöisyys on rakas asia, ja tämä on meille parasta mahdollista palautetta suoraan kävijöiltä.” Aboa Vetus & Ars Nova -museon johtaja Johanna Lehto-Vahtera iloitsee.

Suomen museoliiton asiantuntijaraati perusteli Aboa Vetus & Ars Novan valintaa seuraavasti:

Museossa yhdistyvät hienosti arkeologia ja nykytaide. Rohkea konsepti on lunastanut paikkansa innovatiivisena ja uudistuvana museona Suomen museokentällä.”

Muusikko ja kirjailija A.W. Yrjänä valitsee Vuosisadan museon kuuden finalistin joukosta. Valinta julkistetaan Vuosisadan Kulttuurigaalassa Turussa 18.10., jolloin satavuotias Suomi juhlii itsenäisyyden ajan kulttuurin tekijöitä ja -tekoja.

Lisätietoja museoliiton verkkosivuilta.

 

RSS syöte