OPETTAJILLE

Aboa Vetus & Ars Nova tarjoaa monipuolista nähtävää ja tekemistä koululaisille ja päiväkoti-ikäisille. Näiltä sivuilta löydät käytännön tietoa museon tarjoamista palveluista koulusi vierailun suunnittelua varten!

Museolehtori on apunasi, kun haluat suunnitella juuri ryhmällesi sopivan, elämyksellisen museokäynnin. Kannattaa kertoa rohkeasti etukäteen omista toiveistaan vierailun ja opastuksen suhteen.

Luokkaretkipaketit

Koululuokkia varten olemme koonneet valmiita luokkaretkipaketteja, joihin sisältyy opastus ja työpaja. Museon pääsylippu oikeuttaa vierailemaan kaikissa näyttelyissä, joihin tutustumista voi edelleen syventää kirjallisilla tehtävillä.

Erikoiskierrokset

Aboa Vetuksen näyttelyt kertovat historiasta ja arkeologiasta. Päiväkoti- ja kouluikäisille tarjolla on omat erikoisopastukset: Pikku-Matin tarina ja seikkailukierros.

Ars Novassa on taidetta kahdessa kerroksessa: alakerran tiloissa vaihtuvia näyttelyitä ja yläkerrassa Matti Koivurinnan säätiön kokoelman teoksia. Taiteen perusteet avautuvat kouluikäisille Taikkis – aistimatka taiteeseen -opastuksella, jolla taiteeseen pääsee tutustumaan kaikilla aisteilla.