Young, Wild & Free!

Omatila
18.1.−17.3.2013
Kuva: Emma Rantanen

Omatila-gallerian vuoden 2013 ensimmäisen näyttelyn on toteuttanut Turun Vasaramäen koulun 7B-luokka. Näyttelyssä on esillä oppilaiden maalauksia, piirroksia, valokuvia ja tarinoita. Oppilaiden omista lähtökohdista syntynyt kokonaisuus kertoo heistä itsestään: nuorten ajatuksista, unelmista ja peloista.

Young, Wild & Free -näyttely on syntynyt talven 2012 aikana museolla järjestetyn kouluprojektin tuotoksena. Projektin aikana oppilaat ovat vierailleet museossa viikoittain ja syevntyneet esillä olleisiin näyttelyihin. Aboa Vetuksessa tutustuttiin Sateenkaaren päässä – aarteita ja aarretarinoita -näyttelyssä esillä oleviin kansantarinoihin.  Ars Novan puolella oppilaat kirjoittivat omia tarinoita Anna Tuorin maalauksista. Näitä tarinoita on myös esillä Omatilan näyttelyssä. Lisäksi nuoret ovat kirjoittaneet samankaltaisia tarinoita omista teoksistaan.

Oman näyttelynsä oppilaat ovat saaneet toteuttaa vapaasti oman mielensä mukaan. Heti aluksi ryhmän sisällä syntyi yhteinen mielipide siitä, että näyttelyn haluttiin kuvastavan juuri heitä ryhmänä ja nuorina. Tästä ajatuksesta syntyi myös näyttelyn leikkimielinen nimi Young, Wild & Free.  Yhdessä eri tekniikoin tehdyt työt muodostavat näyttelytilaan elävän kokonaisuuden, jossa kunkin tekijän oma persoonallisuus pääsee esille omin käsin tehdyn taiteen kautta.

Omatila-galleriassa esitellään pääasiassa Aboa Vetus & Ars Novan museokasvatustoiminnan ja yleisön kanssa toteutettujen projektien myötä syntyneitä näyttelyitä. Omatila sijaitsee museomyymälän yhteydessä ja sinne on ilmainen sisäänpääsy.