Takkahuone

Aboa Vetus & Ars Nova -museon nykytaiteen tarjontaa täydentää vuoden 2011 alussa avattu Takkahuone-galleria. Takkahuone antaa museolle mahdollisuuden esitellä pienempiä näyttelyprojekteja ja laajentaa nykytaiteen teemoja ajankohtaisin näkökulmin.

Takkahuoneessa on vuosittain noin neljä vaihtuvaa näyttelyä.Takkahuone-gallerian sisältö muuttuu samassa rytmissä kuin Ars Novan vaihtuvat näyttelyt. Takkahuone-gallerian näyttelyt ovat pääasiassa kutsunäyttelyitä. Näyttelyhakemuksia otetaan vastaan, mutta näyttelylinjan ja suuren kysynnän vuoksi Takkahuoneen näyttelyitä toteutetaan harvoin hakemuksen perusteella.

Museon ylläpitämästä taiteilijaresidenssistä kutsutaan vuosittain yksi taiteilija pitämään näyttely Takkahuoneessa. Ensimmäinen residenssitaiteilijanäyttely pidettiin vuonna 2013.

Takkahuone sijaitsee museorakennuksen yläkerran länsikulmassa, ja sen ikkunoista avautuu näkymä kaupungin ylle. Aboa Vetus & Ars Novan 21 museovuoden aikana Takkahuone on toiminut muun muassa projektinäyttelytilana ja varastona.

Lisätietoja:
Silja Lehtonen, amanuenssi
p. 0207 181 641
silja.lehtonen@aboavetusarsnova.fi
 

NYT

10.3.201728.5.2017
Taidokkaista puupiirroksistaan tunnettu kuvataiteilija tuo Takkahuoneeseen videoteoksen. Estetiikaltaan vangitseva teos käsittelee kasvua, yksinäisyyttä ja jaksamista.

TULOSSA

8.6.201727.8.2017
Uutta tuotantoa maalauksen, kuvanveiston ja installaation välimaastossa työskentelevältä taiteilijalta. 
8.9.20175.11.2017
Taiteilijaryhmä Hyäryllistä (Jouko Korkeasaari, Sari Koski-Vähälä, Heli Kurunsaari) esittäytyy entisessä kotikaupungissaan.