Magdalena Dziurlikowska: My Secret Life

Takkahuone
14.2.−1.6.2014

Takkahuoneessa nähdään Matti Koivurinnan säätiön taidekokoelmista Magdalena Dziurlikowskan videoteos My Secret Life. Näyttely on osa Uudessa kodissa -näyttelyä, joka esittelee taidekokoelman uusimpia tulokkaita.

Magdalena Dziurlikowskan videoteos My Secret Life nähtiin ensimmäisen kerran vuoden 2011 Turku Biennaalissa, jonka teemana oli mielen kuvioita. Monikerroksisessa teoksessa Dziurlikowska esittää rinnakkain kahta roolia: omaa elämäänsä taiteilijana sekä kuvitteellisen roolin menestyneenä ja ihailtuna naisena. Taiteilijaroolissaan hän esiintyy sinisessä mekossa ja ylellistä elämää viettävän alter egon rooliasuna on punainen cocktail-asu.

Dziurlikowska itse kuvailee teoksen tematiikkaa: "Menestyksekkään ja tavallisen elämän välillä on vain hiuksenhieno ero. Elämässä voi tapahtua yllättäviä käänteitä ilman ennakkovaroitusta. Voi olla vaikeaa olla rehellinen itselleen ja elää juuri sellaista elämää kuin haluaisi."

Teoksen tapahtumapaikat ovat Aboa Vetus & Ars Nova -museossa ja Rettigin palatsissa, näyttelytiloissa, puutarhassa, toimistossa ja kahvilassa. Still-kuvia My Secret Life -teoksesta on esillä tälläkin hetkellä museon kahvilassa.