Himmelipaja

Omatila
21.11.2014−6.1.2015
Himmelipajassa saa askarrella omaan tahtiin!

Aboa Vetus & Ars Novan Omatila-galleria muuntautuu vuoden lopulla jouluiseksi työpajatilaksi. Tilassa voi tutustua himmelinvalmistuksen tekniikkaan ja valmistaa itse pieniä himmeleitä värikkäistä materiaaleista. Perheen pienimmät voivat askarrella kuusenkoristeita värikkäästä kartongista.

Himmeli on perinteinen koriste, joka nykyään liitetään juuri joulun aikaan. Alun perin himmeli on ollut hyvän sadon takaava onnenkalu, joka on riippunut katossa kesään asti. Mitä suurempi himmeli on ollut, sitä parempi on ollut tuleva sato. Perinteinen himmeli valmistettiin rukiin oljesta ja siihen ripustettiin koristeeksi paperikukkia ja –suikaleita, kangastilkkuja ja peilinpaloja. Moderni himmeli on yleensä pelkistetty ja se voidaan tehdä myös värikkäistä materiaaleista tai esimerkiksi ohuista metalliputkista.

Joulukuussa tilassa järjestetään ohjattuja himmelityöpajoja, joissa tutustutaan himmeliperinteeseen ja opetellaan perustekniikka olkia käyttäen. Työpajat ovat maksuttomia. Ohjatut himmelityöpajat keskiviikkoisin joulukuussa:
ke 3.12. klo 16–18
ke 10.12. klo 16–18
ke 17.12. klo 16–18

Omatila-galleria sijaitsee Aboa Vetus & Ars Nova -museon ensimmäisessä kerroksessa museomyymälän yhteydessä ja sinne on vapaa pääsy. Samalla voi tutustua museokauppa Laurentiuksen tuotteisiin. Joulun aikaan myymälä on täynnä joulukortteja, pikkulahjoja, hauskoja kirjoja ja leluja. Omatila ja myymälä ovat avoinna joka päivä museon aukioloaikoina klo 11-19.