2000 & 11 OMAKUVAA

Omatila
14.10.−13.11.2011

2000 & 11 OMAKUVAA -kulttuuripääkaupunkihankkeeseen liittyen nähdään Aboa Vetus & Ars Novan Omatila-galleriassa kaksi näyttelykokonaisuutta. Hankkeen omakuvat syntyivät, kun turkulaiset syksystä 2009 alkaen tarttuivat työpajoissa kyniin, paperiin, pensseleihin ja kameroihin. Näin muodostui kuvia todellisista ympärillämme elävistä ihmisistä ja samalla ajankuvaa kulttuuripääkaupunkivuodesta 2011.

14.10.-23.10.

Nimeni on… Olen Turussa, koska…

Omakuvallisessa työpajassa valmistunut videoprojisointi.

Taiteilijat Frances Hegarty (IRL/UK) ja Andrew Stones (UK) ohjasivat Turun taideakatemian kuvataiteen koulutusohjelman opiskelijoille työpajan, jossa tutkittiin taiteilijan suhdetta minuuteensa hänen ollessa kohteena ja tekijänä sekä toimijana taideteoksessa. Omakuvassa taiteilija pystyy toimimaan näissä rooleissa samanaikaisesti tai valikoiden. Omatilassa esitettävä videoteos on koostettu neljän päivän aikana syntyneestä materiaalista, jota ovat tehneet Tiina Palmu, Marja Saleva, Jussi Virkkumaa, Hertta Kiiski, Antti Oksanen, Riina Palmqvist ja Mikko Juntura.

28.10.-13.11.

Turkulaisia omakuvia

Aboa Vetus & Ars Novan syyskuussa 2011 järjestämissä työpajoissa Turun ammatti-instituutin ravintolakokki- ja lähihoitajalinjojen opiskelijat pohtivat omaa ammatti-identiteettiään ja työstivät ajatuksiaan kollaasimuotoon omakuvallisiksi teoksiksi. Näiden töiden lisäksi Omatilan 2. näyttelyyn on koottu otoksia myös muissa vuoden aikana järjestetyissä omakuva-työpajoissa syntyneistä teoksista.