16. huone

Omatila
10.6.−28.8.2016

Kuinka pitkä oli Pablo Picasson koko nimi? Miten Andy Warhol rakensi imagoaan? Mikä emoji kuvaisi parhaiten näyttelykäyntiäsi?

Omatila-gallerian toiminnallinen 16. huone -näyttely täydentää Aboa Vetus & Ars Novan 15 huonetta -kokoelmanäyttelyä. Se tarjoaa kävijälle mahdollisuuden kommentoida näyttelyn teoksia, hankkia lisätietoa taiteilijoista ja levähtää museovierailun lomassa.

Syvenny teoksiin, suosittele taidetta!

16. huone -näyttelyssä kävijät voivat kuvin ja sanoin kertoa millaisia tunteita taideteokset herättävät, ja jättää kommentteja ja suosituksia muille näyttelyvieraille. Lapsiperheet voivat napata tilasta mukaansa tehtävävihon ja lähteä sen kanssa kiertämään taidenäyttelyä.

Aboa Vetus & Ars Novan kesänäyttely 15 huonetta esittelee museon omaa taidekokoelmaa kahden näyttelykerroksen voimin. Kokoelmanäyttely tuo yleisön eteen teoksia taiteilijatähdiltä, kuten David Hockneylta, Pablo Picassolta ja Andy Warholilta. Kotimaisista kokoelmataiteilijoista mukana ovat muun muassa Otto Mäkilä, Ulla Jokisalo, Anna Tuori ja Lars-Gunnar Nordström. 16. huone täydentää museon kesänäyttelyä tarjoamalla tilaa kävijöiden ajatuksille sekä tarjoaa mahdollisuuden oppia lisää teoksista ja taiteilijoista.

Omatila-galleriaan on vapaa pääsy museon aukioloaikoina.

Näkymä 16. huone -näyttelyyn. Kuva: Juuli Kangasniemi / Aboa Vetus & Ars Nova