Tarinaniskentä

Valloita tarinaniskennällä!

Tarinoiden kertominen on ikiaikainen ja ajan hermoilla oleva viestinnän muoto. Varsinais-Suomen tarinaniskennän mestaruuskilpailut järjestetään vuosittain keväällä  Aboa Vetus & Ars Nova -museolla.

Tapahtuma on leppoisa, rento ja lämmin. Kertojat eivät yleensä ole kokeneita lavakonkareita ja tapahtuma onkin loistava paikka aloittaa tarinoitsijan ura. Tuomaristo antaa kannustavan palautteensa jokaiselle kertojalle.

Illan juontajana toimii nukketeatteritaitelija Timo Väntsi. Tuomaristoon kuuluvat kolme asiantuntijaa antavat lausuntonsa jokaisen kilpailijan tarinasta.

Vuoden 2017 karsinnat voitti sauvolainen Pekka Kuosmanen


Tervetuloa tarinoimaan tai nauttimaan tarinoiden lennosta!

Kertojaksi voi ilmoittautua kuka tahansa. Kilpailussa kerrotaan enintään seitsemän minuutin mittainen omakohtainen tarina. Tarinan pitää pohjautua itse koettuun, perheessä tai lähipiirissä tapahtuneeseen tositarinaan, jota ei ole aikaisemmin julkaistu tai esitetty julkisesti. Kilpailussa edellytetään perinteistä, suullista tarinankerrontataitoa ilman rooliasuja tai muuta rekvisiittaa. Alueelliset mestaruuskilpailut ovat kaikille avoimet ja niihin voivat osallistua myös alueen ulkopuolelta tulevat. 

Varsinais-Suomen tarinankertojamestarilla on mahdollisuus jatkaa heinäkuussa Kärsämäellä järjestettävään Tarinaniskennän SM-kisojen loppukilpailuun. SM-finaalissa kerrotaan sama tarina kuin alueellisissa mestaruuskilpailuissa.

Varsinais-Suomen tarinaniskennän mestaruuskilpailun järjestävät Aboa Vetus & Ars Nova -museo ja Suomen Elämäntarinayhdistys. Lisätietoja Tarinaniskennän SM-kilpailusta, Elämäntarinayhdistyksestä ja Elämäntarina-lehdestä: www.elamantarina.fi

Lisätiedot:

Maria Granlund, museolehtori
p. 0207 181 637
maria.granlund@aboavetusarsnova.fi