MUSEOSSA TAPAHTUU

Aboa Vetus & Ars Nova järjestää ympäri vuoden monenlaisia tapahtumia.

Lipun hintaan sisältyvät suomenkieliset yleisöopastukset lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11.30. Kierroksen kesto on noin 1,5 tuntia ja sen aikana kierretään kaikissa museon näyttelyissä. 

HUHTIKUU

Turku Art Afterwork torstaina 27.4.2017 klo 16–19

Aboa Vetus & Ars Nova kutsuu Turku Art Afterwork -tapahtuman yleisön Paula Korhosen näyttelyn avajaisiin. Omatila-galleriassa avautuva Kumulaatio on Turun AMK:n Taideakatemiasta kuvataiteilijaksi valmistuvan Paula Korhosen taiteellinen lopputyönäyttely. Turku Art Afterwork -tapahtumassa pääsee nauttimaan näyttelyn avajaishumusta sekä keskustelemaan taiteesta itse taiteilijan sekä muiden taiteesta kiinnostuneiden kanssa. Omatila-galleriaan on aina vapaa pääsy.

Aboa Vetus & Ars Nova tarjoaa illan aikana klo 16–19 myös vapaan pääsyn ajankohtaisiin taidenäyttelyihin:

Mieke Bal & Michelle Williams Gamaker: Madame B. Emotionaalisen kapitalismin tutkimuksia
10.3.–28.5.2017 Ars Nova 1.krs
Moniosainen mediainstallaatio Madame B on nykyaikaan sijoittuva uudelleentulkinta Gustave Flaubertin klassikkoromaanista Rouva Bovary.

Ari Pelkonen: Remain a Stranger
10.3.–28.5.2017 Takkahuone
Taidokkaista puupiirroksistaan tunnetun taiteilijan videoteos käsittelee kasvua, yksinäisyyttä ja jaksamista.

Kokoelman tekijät
10.3.–5.11.2017 Ars Nova 2. krs
Näyttelyssä tutustutaan taiteilijoihin museon taidekokoelman merkkiteosten takana. Esillä on teoksia sekä kotimaisilta että kansainvälisiltä taiteilijoilta.

TOUKOKUU

Tarinaniskennän Varsinais-Suomen mestaruuskilpailut keskiviikkona 17.5.2017 klo 18

Tarinaniskennän Varsinais-Suomen mestaruuskilpailut järjestetään Aboa Vetus & Ars Nova -museolla keskiviikkona 17.5.2017 klo 18.00. Kertojaksi voi ilmoittautua kuka tahansa. Kilpailussa kerrotaan enintään seitsemän minuutin mittainen omakohtainen tarina. Tarinan pitää pohjautua itse koettuun, perheessä tai lähipiirissä tapahtuneeseen tositarinaan, jota ei ole aikaisemmin julkaistu tai esitetty julkisesti. 

Ilmoittautumisia toivotaan ennakkoon, mutta tarinaniskijäksi voi tunnustautua myös paikan päällä. Illan juontajana toimii nukketeatteritaitelija Timo Väntsi. Tuomaristoon kuuluvat kolme asiantuntijaa antavat lausuntonsa jokaisen kilpailijan tarinasta. Varsinais-Suomen tarinankertojamestarilla on mahdollisuus jatkaa heinäkuussa Kärsämäellä järjestettävään Tarinaniskennän SM-kisojen loppukilpailuun. Lue lisää tapahtuman uutisesta.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: museolehtori Maria Granlund, 0207 181 637, maria.granlund@aboavetusarsnova.fi.


Madame B luku- ja katselupiiri sunnuntaina 21.5.2017 klo 13–15

Aboa Vetus & Ars Nova -museon Madame B luku- ja katsleupiiri yhdistää ranskalaisen kirjallisuuden klassikon Rouva Bovaryn, nykytaiteen sekä kirjallisuusterapian. Piiri on osa Madame B. Emotionaalisen kapitalismin tutkimuksia -näyttelyn oheisohjelmaa.

Piiri kokoontuu kolme kertaa kevään aikana kirjallisuustieteilijä ja -terapeutti Päivi Kososen johdolla. Hän luotsaa keskustelua Madame B -videoinstallaation ja Flaubertin romaanin pohjalta. Painopiste on osallistujien omissa katselu- ja lukukokemuksissa. Kokoontumiskerrat ovat su 26.3., su 23.4. ja su 21.5.

Piiri on täynnä!


Luentosarja eläinten kiinnostavasta historiasta keskiviikkona 24.5.2017 klo 17.30

Luentosarja eläinten kiinnostavasta historiasta päättyy ke 24.5. FT Sonja Hukantaipaleen luentoon rakennuskätköistä, luista ja magiasta. Luento ”Ei tule pahoja eläviä” – Luiden taikavoima menneisyyden maailmankuvassa alkaa klo 17.30 ja kestää noin 60 minuuttia.

Luento järjestetään museon Factory-tilassa ja se on maksuton. 

Lisätietoja tapahtumista:
museolehtori Maria Granlund
maria.granlund@aboavetusarsnova.fi
0207 181 637