MUSEOSSA TAPAHTUU

Lipun hintaan sisältyvät suomenkieliset yleisöopastukset lauantaisin ja sunnuntaisin:
klo 11.30 Aboa Vetus – vanha Turku
klo 12.15 taidenäyttelyt

Kierroksen voi seurata koko museon läpi, jolloin kesto on 1,5 tuntia tai osallistua vain toiselle 45 mittaiselle osuudelle. 

Lisätietoja tapahtumista:
museolehtori Janna Jokela
janna.jokela@aboavetusarsnova.fi
0207 181 637

maaliskuu

Keskustelutilaisuus ke 21.3. klo 17.30

Pekka Niskasen kolmikanavainen videoinstallaatio Yhteisöterrorit (2017) käsittelee Pariisin terrori-iskuja seurannutta traumaa, joka ulottuu syvälle yksityisiinkin tiloihin. Taiteilija avaa teoksen tematiikkaa keskustelussa Turun yliopiston poliittisen historian professorin Louis Clercin kanssa.

Toisissa tiloissa: Humanoidihypoteesi la 24.3. klo 14–17

Humanoidihypoteesi -työpaja johdattaa osallistujat tarkastelemaan taidetta, ja taiteen tilaa, ihmistä korkeammasta, humanoidin ei-inhimillisestä näkökulmasta. Työpajassa pohditaan, mitä taide ilmentää ihmislajista. Miten taide lumoaa? Miltä taideteoksesta tuntuu?

Työpajassa tehdään Toisissa tiloissa -ryhmän jäsenten ohjaamina joukko kollektiivisia harjoitteita, jotka johdattavat osallistujat katsomaan taidemuseota ja taideteoksia uusin silmin. Harjoitteiden synnyttämää näkökulmaa käyttäen tehdään vierailu taidenäyttelyyn ja keskustellaan vierailun aikana tehdyistä havainnoista. Toisissa tiloissa -harjoitteet ovat helppoja ja sopivat kaikille. Harjoitteet voi kukin sovittaa omalle keholleen sopiviksi. Erityistä harjaantuneisuutta ei tarvita. Harjoitteita ei esitetä muille. Pukeutumiseksi suositellaan mukavia ja rentoja vaatteita, joissa voit huoletta liikkua museon tiloissa.

Ilmoittaudu työpajaan ennakkoon janna.jokela@aboavetusarsnova.fi tai 0207 181 637.

Turku Biennaali -katselmus la 31.3. klo 12.15

Näyttelyvieraana biennaalitaiteilija Riikka Kuoppala.

maaliskuu - huhtikuu

Pääsiäisenä opastuksia näyttelyihin joka päivä

Pääsiäisviikonloppuna museo tarjoaa asiakkailleen opastettuja kierroksia normaalien viikonloppuopastusten lisäksi myös perjantaina ja maanantaina.

Pääsylipun hintaan sisältyvät opastukset joka päivä

  • klo 11.30 historian puolelle Aboa Vetukseen
  • klo 12.15 nykytaiteen puolelle Ars Novaan

Lauantain 31.3. opastukselle Ars Novaan liittyy mukaan 8. Turku Biennaalissa esillä oleva taiteilija Riikka Kuoppala.

huhtikuu

TurkuART Afterwork to 5.4. klo 16–19

Biennaalivartit klo 16.15, 16.45, 17.15, 17.45 ja 18.15. Biennaalivartti on lyhyt opastus biennaaliin yhden tai enintään kahden eri teoksen kautta – osallistu yhteen tai useampaan! Vapaa pääsy.

VTS-maraton la 7.4. klo 12–16

Visual Thinking Strategies -menetelmä on matalan kynnyksen keskustelevaa kuvien tarkastelua ja tulkintaa. Oppaan johdolla teoksia tutkimalla jokainen voi löytää taiteesta omia näkökulmiaan: oikeita tai vääriä vastauksia ei ole! Mukaan VTS-maratoniin voi tulla niin pitkäksi aikaa kuin itse haluaa.