MUSEOSSA TAPAHTUU

Aboa Vetus & Ars Nova järjestää ympäri vuoden monenlaisia tapahtumia.

Lipun hintaan sisältyvät suomenkieliset yleisöopastukset  lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11.30. Kierroksen kesto on noin 1,5 tuntia ja sen aikana kierretään kaikissa museon näyttelyissä. 

Lisätietoja tapahtumista:
museolehtori Janna Jokela
janna.jokela@aboavetusarsnova.fi
0207 181 637

lokakuu

Rennosti vapaalle – croquis-kurssi lokakuussa 2017

Lokakuun viikonloput on nyt mahdollista aloittaa viikon kiireistä vapauttavalla piirustuksella! Neljä kertaa kokoontuvalla kurssilla piirretään nopeita (30 s – 5 min) mallipiirroksia. Tavoitteena on pysäyttää ajatukset ja tavoittaa intuitiivisesti mallin kokonaisasento. Piirtäessä ei ehdi tehdä muuta kuin piirtää, koska mallin asennot vaihtuvat nopeassa syklissä.

Kurssi järjestetään yhteistyössä Turun suomenkielisen työväenopiston kanssa. Koko kurssille voi osallistua kurssimaksulla tai mukaan voi tulla vain kerraksi museon pääsymaksulla. Kurssi kokoontuu perjantaisin klo 16.30–18.45 museon Factory-tilassa.
(6.10., 13.10., 20.10., 27.10.)

Katso lisää kurssista suoraan työväenopiston sivuilta.

Lapsiperheiden syyslomarieha 19.-22.10.2017

Aboa Vetus & Ars Nova kutsuu lapsiperheet museoon Turun syyslomaviikolla 19.–22.10.2017. Tarjoamme päivittäin opastettuja kierroksia, kirjailijatapaamisen ja avoimia työpajoja! M Kitchen & Café tarjoilee herkullisia eväitä ja runsaasta museokaupasta voi ostaa hauskoja tuliaisia kotiin viemisiksi.

Koko perheelle sopivat opastetut kierrokset

Kierrokset sisältyvät pääsylipun hintaan. Niitä järjestetään suomeksi seuraavasti:

• Lapsena keskiajan Turussa -kierrokset joka päivä klo 11.30
Aboa Vetuksen kellareiden ja kujien lomassa puhutaan lasten elämästä Turussa satoja vuosia sitten. Kierroksella kerrotaan miten keskiajalla asuttiin, mitä syötiin, minkälaisilla leluilla leikittiin ja millaista koulunkäynti oli. Kierros kestää noin 45 minuuttia.

• Tutkimusmatka maalauksiin -kierrokset joka päivä klo 13.30
Kierroksella tutkitaan Ars Novassa esillä olevia maalauksia ja selvitetään miten ja millaisista materiaaleista ne on tehty. Museon taidepaketin avulla materiaaleja pääsee tunnustelemaan ja jopa haistelemaan. Kierros kestää noin 45 minuuttia.

Turun lasten maailmanhistoria – kirjaesittely ja kirjailijatapaaminen to 19.10. klo 12-13

Otso Kortekankaan ja Panu Savolaisen Kaupunki maailman keskellä. Turun lasten maailmanhistoria on upouusi lastenkirja, joka pursuaa hauskoja ja jännittäviä kertomuksia ja kuvituksia Turun historiasta. Kirjan matka historiaan alkaa kivikaudelta ja kulkee halki vuosisatojen aina tähän päivään saakka. Tervetuloa tapaamaan kirjailijoita ja kuulemaan lisää jännittävästä historiasta! Kirjaa on saatavilla Aboa Vetus & Ars Novan museokaupasta. Tapahtuma on Factory-tilassa, vapaa pääsy.

Avoin työpaja pe-su 20.10.-22.10. klo 12-15

Factory-tilassa pyörii kolmena päivänä avoin työpaja, johon voi piipahtaa museovierailun lomassa. Sanomalehteä rutistamalla, pyörittelemällä, teippaamalla ja maalaamalla saadaan aikaan muotoja, joista syntyy vaikkapa eläimen reisiluu tai villi nykytaiteen teos!

marraskuu

TurkuART Afterwork 2.11. klo 16–19

TurkuART Afterwork -tapahtuma on mukava mahdollisuus tutustua kaupungin taidetarjontaan iltapäivän tunnelmissa. Aboa Vetus & Ars Nova tarjoaa illan aikana ilmaisen sisäänpääsyn kolmeen ajankohtaiseen taidenäyttelyyn.

Museon ensimmäisessä kerroksessa on esillä vuoden 2017 nuoren taiteilijan Tiina Pyykkisen taidokkaita, heijastuksilla leikitteleviä maalauksia, toisessa kerroksessa Takkahuoneessa nähdään Hyäryllistä-taiteilijaryhmän ajankohtainen installaatio Yritys selventää hämmentävää tilannetta ja viimeisiä päiviä esillä oleva kokoelmanäyttely Kokoelman tekijät esittelee taiteilijoita teosten taustalla.

Tiina Pyykkinen kertoo näyttelystään su 5.11. klo 12.15

Vuoden nuori taiteilija 2017 Tiina Pyykkinen kertoo yleisölle näyttelystään opastetulla kierroksella näyttelyn viimeisenä päivänä, sunnuntaina 5.11. klo 12.15.

Kierros alkaa Omatila-gallerian edestä ja sisältyy pääsylipun hintaan.