MUSEOSSA TAPAHTUU

Aboa Vetus & Ars Nova järjestää ympäri vuoden monenlaisia tapahtumia.

Lipun hintaan sisältyvät suomenkieliset yleisöopastukset lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11.30. Kierroksen kesto on noin 1,5 tuntia ja sen aikana kierretään kaikissa museon näyttelyissä. 

HELMIKUU

Hiihtolomarieha 20.-26.2.2017

Hiihtolomaviikolla museon valtaa Luutarha-näyttelyn ympärille kietoutuva ohjelmisto lapsille ja perheille. Luvassa on opastettuja kierroksia, eläinaiheinen työpaja, päivystävä arkeologi ja sanataidetta. Katso tarkempi ohjelma tapahtuman uutisesta.

Taideopastus sunnuntaina 26.2.2017 klo 13.30

Päiviö Pyöttiälän retrospektiivinen näyttely sekä Okko Pöyliön Vartiovuori ovat esillä viimeistä päivää sunnuntaina 26.2. Päiviö Pyöttiälän näyttelyn kuraattori Laura Ruohonen opastaa itseoppineen taiteilijan surrealistiseen maailmaan ja kierros jatkuu Takkahuoneeseen, jossa taiteilja Okko Pöyliö kertoo teoksestaan Vartiovuori. Kierros sisältyy pääsylipun hintaan.

MAALISKUU

Minikirjontakurssi lauantaina 11.3. klo 12-15

Opettele kirjomisen alkeita ja inspiroidu Luutarha-näyttelyn eläimistä taitavan käsityöohjaajan johdolla! Tällä kirjonnan minikurssilla osallistujat saavat harjoitella erilaisia kirjontapistoja ja aloittaa oman kirjontatyön. Kirjoa voi yksittäiselle kankaanpalalle tai vaikka omaan vaatteeseen. Kurssilla voi hyödyntää valmiita eläinmalleja tai antaa oman luovuuden virrata.

Maksimiosallistujamäärä kurssille on 12 henkeä. Kurssi täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Materiaalimaksu 10€. Kurssi järjestetään yhteistyössä käsityökeskus Taito Varsinais-Suomen kanssa.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
museolehtori Maria Granlund
maria.granlund@aboavetusarsnova.fi
0207 181 637

Eläinten karnevaalit - lasten museopäivä sunnuntaina 19.3.2017 klo 13 alkaen

Tervetuloa eläinten karnevaaleihin! Sunnuntaina 19.3. lapset ja eläimet valtaavat museon. Nappaa oma pehmolelu kainaloon ja tule viihtymään museoon koko perheen voimin.

Klo 13 Turun konservatorion lapsioppilaat esittävät eläinaiheisia kappaleita museon aulatiloissa. Konsertti on osa Lasten musiikkijuhlien ohjelmistoa ja sinne on vapaa pääsy.
Klo 14 on lasten oma eläinopastus Luutarha-näyttelyssä. Opastus kestää noin 30 minuuttia ja sisältyy museon pääsylipun hintaan.

M Kitchen & Café tarjoilee runsasta brunssia klo 11 alkaen.

Luentosarja eläinten kiinnostavasta historiasta keskiviikkona 29.3.2017 klo 17.30

Luentosarja eläinten kiinnostavasta historiasta jatkuu ke 29.3. klo 17.30, kun dosentti Timo Vuorisalo luennoi pitkän aikavälin muutoksista kaupunkilajistossa otsikolla "Bolshevikkijänis saapunut Turkuun! Kaupunkien muuttuva linnusto ja nisäkäseläimistö". 

Luento järjestetään museon Factory-tilassa ja se on maksuton. 

Lisätietoja tapahtumista:
museolehtori Maria Granlund
maria.granlund@aboavetusarsnova.fi
0207 181 637