MUSEOSSA TAPAHTUU

Aboa Vetus & Ars Nova järjestää ympäri vuoden monenlaisia tapahtumia.

Lipun hintaan sisältyvät suomenkieliset yleisöopastukset lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11.30. Kierroksen kesto on noin 1,5 tuntia ja sen aikana kierretään kaikissa museon näyttelyissä. 

MAALISKUU

Luentosarja eläinten kiinnostavasta historiasta keskiviikkona 29.3.2017 klo 17.30

Luentosarja eläinten kiinnostavasta historiasta jatkuu ke 29.3. klo 17.30, kun dosentti Timo Vuorisalo luennoi pitkän aikavälin muutoksista kaupunkilajistossa otsikolla "Bolshevikkijänis saapunut Turkuun! Kaupunkien muuttuva linnusto ja nisäkäseläimistö". 

Luento järjestetään museon Factory-tilassa ja se on maksuton. 

HUHTIKUU

Slow Art Day lauantaina 8.4.2017

Taidetta hitaasti ja hartaudella! Aboa Vetus & Ars Nova ottaa osaa kansainväliseen Slow Art Day:hin, jonka tiimoilta kannustamme kävijöitä erityisen kiireettömään museokäyntiin. Hitaan taiteen päivänä on tarkoitus katsoa taidetta kunnolla ajan kanssa, syventyä teoksiin ja niiden herättämiin ajatuksiin sekä tuntemuksiin.

Ota haaste vastaan ja tutustu ajan kanssa Ars Novan ensimmäisessä kerroksessa olevan 19-osaisen Madame B. Emotionaalisen kapitalismin tutkimuksia -näyttelyn videoihin. Kaiken kaikkiaan teoksen kesto on noin 2 tuntia.

Samana päivänä klo 12–13 on myös mahdollisuus osallistua ohjattuun hitaan taiteen istuntoon, jonka tiimoilta syvennytään Ars Novan toisen kerroksen kokoelmanäyttelyn teoksiin. Istunnossa sovelletaan Visual Thinking Strategies -menetelmää, joka sopii kaikille ja kaikenikäisille museokävijöille. VTS-menetelmän mukaisesti taideteoksia tutkimalla jokainen voi löytää taiteesta omia ainutlaatuisia näkökulmiaan: oikeita tai vääriä vastauksia ei ole! Istunto sisältyy museon pääsymaksun hintaan ja siihen otetaan mukaan rajattu määrä osallistujia, ennakkoilmoittautuminen museolehtori Maria Granlundille: 0207 181 637 | maria.granlund@aboavetusarsnova.fi.


Opastettuja kierroksia pääsiäisenä 14.–17.4.2017

Pääsiäisen aikana opastettuja kierroksia museoon joka päivä klo 11.30. Kierros sisältyy pääsylipun hintaan.


Oluen makua ja historiaa – luento- ja maisteluiltama lauantaina 22.4.2017 klo 18–20.30

Tässä tapahtumassa yhdistetään oluen kiinnostava historia ja paikallisen panimon tuotteiden maistelu. Tapahtuma alkaa olutasiantuntija Anikó Lehtisen luennolla oluen historiasta ja valmistuksesta. Tämän jälkeen osallistujat pääsevät maistelemaan kaarinalaisen Radbreweryn oluita ohjatusti. Maisteluosuuteen sisältyy neljän eri olutannoksen lisäksi M Bakeryn pientä suolaista purtavaa.

Tapahtuman hinta on 20€, mikä sisältää luennon, ohjatun maistelun sekä olutannokset ja suolaisen purtavan. Maksun voi suorittaa tapahtumassa käteisellä tai kortilla. Paikkoja tapahtumaan on rajallinen määrä ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Sitovat ilmoittautumiset ja lisätietoa: museolehtori Maria Granlund: 0207 181 637 | maria.granlund@aboavetusarsnova.fi.

Tapahtuma järjestetään Aboa Vetus & Ars Nova -museon, M Kitchen & Cafén sekä Radbreweryn yhteistyönä.
 

Madame B luku- ja katselupiiri sunnuntaina 23.4.2017 klo 13–15

Aboa Vetus & Ars Nova -museon Madame B luku- ja katselupiiri yhdistää ranskalaisen kirjallisuuden klassikon Rouva Bovaryn, nykytaiteen sekä kirjallisuusterapian. Piiri on osa Madame B. Emotionaalisen kapitalismin tutkimuksia -näyttelyn oheisohjelmaa.

Piiri kokoontuu kolme kertaa kevään aikana kirjallisuustieteilijä ja -terapeutti Päivi Kososen johdolla. Hän luotsaa keskustelua Madame B -videoinstallaation ja Flaubertin romaanin pohjalta. Painopiste on osallistujien omissa katselu- ja lukukokemuksissa. Kokoontumiskerrat ovat su 26.3., su 23.4. ja su 21.5.

Piiri on täynnä!


Turku Art Afterwork torstaina 27.4.2017 klo 16–19

Taiteilijavetoiset galleriat ja taidemuseot kutsuvat jälleen afterwork-tunnelmiin taiteen seuraan torstaina 27.4. Aboa Vetus & Ars Novassa pidetään Omatila-gallerian uuden näyttelyn avajaiset. Kyseessä on Turun AMK:n Taideakatemiasta kuvataiteilijaksi valmistuvan Paula Korhosen taiteellinen lopputyönäyttely. Tapahtumassa pääsee nauttimaan näyttelyn avajaishumusta sekä keskustelemaan taiteesta itse taiteilijan sekä muiden taiteesta kiinnostuneiden kanssa. Museon M Kitchen & Café tarjoilee pientä syötävää ja virvokkeita.

TOUKOKUU

Madame B luku- ja katselupiiri sunnuntaina 21.5.2017 klo 13–15

Aboa Vetus & Ars Nova -museon Madame B luku- ja katsleupiiri yhdistää ranskalaisen kirjallisuuden klassikon Rouva Bovaryn, nykytaiteen sekä kirjallisuusterapian. Piiri on osa Madame B. Emotionaalisen kapitalismin tutkimuksia -näyttelyn oheisohjelmaa.

Piiri kokoontuu kolme kertaa kevään aikana kirjallisuustieteilijä ja -terapeutti Päivi Kososen johdolla. Hän luotsaa keskustelua Madame B -videoinstallaation ja Flaubertin romaanin pohjalta. Painopiste on osallistujien omissa katselu- ja lukukokemuksissa. Kokoontumiskerrat ovat su 26.3., su 23.4. ja su 21.5.

Piiri on täynnä!

Luentosarja eläinten kiinnostavasta historiasta keskiviikkona 24.5.2017 klo 17.30

Luentosarja eläinten kiinnostavasta historiasta päättyy ke 24.5. FT Sonja Hukantaipaleen luentoon rakennuskätköistä, luista ja magiasta. Luento ”Ei tule pahoja eläviä” – Luiden taikavoima menneisyyden maailmankuvassa alkaa klo 17.30 ja kestää noin 60 minuuttia.

Luento järjestetään museon Factory-tilassa ja se on maksuton. 

Lisätietoja tapahtumista:
museolehtori Maria Granlund
maria.granlund@aboavetusarsnova.fi
0207 181 637